1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Koktajl truskawkowy za kuchennymi drzwiami

Stoję w oknie z kubkiem kawy i podziwiam pogodny poranek. W zasięgu moich oczu rośnie piękny krzak czarnego bzu obsypany baldachami białych kwiatów.

Czasami jego spektakularny zapach dochodzi aż do mnie. Potem młode drzewko jarzębiny już w owocach. Pysznie zielone tuje i trawa pokryta kwiatami stokrotek i koniczyny. Uwielbiam ten czas! Zastanawiam się czy szczęście ma limit? Bo taka pora roku przepełnia mnie niewypowiedzianym szczęściem! Aby je dopełnić, przygotowuję koktajlowe śniadanie.

Koktajl truskawkowy

Składniki:

  • jogurt grecki 200 g
  • jogurt kozi 100 g
  • truskawki 200 g
  • miód akacjowy 1 łyżka
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • kurkuma 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Truskawki płuczemy na sicie i odrywamy szypułki. Do kielicha blendera wlewamy oba jogurty, dodajemy miód i truskawki. Miksujemy. Dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową i kurkumę i ponownie miksujemy. Wszystkiego pysznego!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze