1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Lody borówkowe za kuchennymi drzwiami

Lody borówkowe za kuchennymi drzwiami

123rf.com
123rf.com
Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.|Lato weszło w dojrzałą fazę. Dorosło, zmężniało i obdarza nas swoimi plonami bardzo obficie.

Początek sierpnia mówi, że nie będzie już letnich fajerwerków i dzień się skurczy... No racja, ale ile jeszcze będzie owoców i warzyw, pogodnych chwil i kolorów! Dlatego należy czerpać pełnymi garściami z letniej obfitości, sezonowych smakołyków, a część zamykać w słojach jak za dawnych lat. Refleksje takie naszły mnie po ostatniej wyprawie na targ, kiedy kupowałam resztki szparagów... Addio szparagi! - Nic nie może wiecznie trwać..., zanuciłam nieśmiało... I przygotowałam letnie lody z borówkami.  

Składniki
  • borówki 200 g
  • mleko kokosowe 200 200 ml
  • sok z limonki z 1/2
  • miód akacjowy 2 łyżki
  • forma na lody
Sposób przygotowania
  • Mleko kokosowe chłodzimy w lodówce przez godzinę i wlewamy do kielicha blendera.
  • Borówki płuczemy, odsączamy z wody na sicie i osuszamy na ręczniku papierowym. Dodajemy do mleka razem z miodem i sokiem z limonki.
  • Miksujemy 1 minutę i przelewamy masę do foremki na lody, wkładamy patyczki i zamrażamy w zamrażarce w temp. - 18 st. C przez kilka godzin lub całą noc.
Smacznego!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze