Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w płatach (4 płaty), pęczek rzodkiewek, ogórek świeży, 200 g tłustego twarogu, 2/3 szklanki jogurtu lub śmietany,
1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka szczypiorku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, zioła do dekoracji.
Czas przygotowania: 40 minut
Gotowe ciasto rozmrozić, wyłożyć nim tartaletki, formując palcami, dno ponakłuwać widelcem.
Z papieru wyciąć kółeczka wielkości babeczek, włożyć na dno każdej i nasypać fasoli lub grochu, by w trakcie pieczenia ciasto nie podnosiło się. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. T
warożek zmieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić solą, pieprzem. Dodać pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i ogórek – w kostkę oraz posiekany szczypiorek i koperek. Wymieszać, wyłożyć na schłodzone tartaletki, udekorować ziołami, podawać zamiast kanapek.
Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!