Różnorodność w życiu – jedność w kuchni

Hotele SPA Dr Irena Eris powracają z kolejną edycją Dr Irena Eris Tasty Stories – historii opowiedzianych smakiem. Ten unikatowy projekt podbił już serca wielu ludzi i został uznany za jedno z najlepszych wydarzeń kulinarnych ubiegłego roku. Podczas tegorocznej podróży w poszukiwaniu „tasty stories” – smakowitych, pełnych soczystej treści, doprawionych prawdziwymi emocjami opowieści o kuchni, produktach oraz o ludziach, którzy je tworzą – odkrywać będziemy źródła uczuć, które towarzyszą gotowaniu.

Poznamy historie opowiedziane smakiem przez lokalnych producentów, godnych naśladowania społeczników, pracowników i szefów kuchni Hoteli SPA oraz innych pięknych ludzi, których życie na co dzień jest związane z kuchnią, regionem i otoczeniem Hoteli SPA Dr Irena Eris. Chociaż bohaterowie tegorocznych opowieści różnią się pod względem wieku, płci, pochodzenia czy tradycji rodzinnych, to łączy ich zamiłowanie do tego, co robią oraz fascynacja światem kuchni. Także takiej, w której w magiczny sposób z różnorodności rodzi się jedność przy stole podczas wspólnego posiłku.

Zwieńczeniem tegorocznych opowieści Dr Irena Eris Tasty Stories będą dwa, obfitujące w różnorodne wydarzenia, wyjątkowe weekendy. 14-16 września w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdój z plenerową Kolacją ONI, przygotowaną przez gospodarza wieczoru szefa kuchni Janusza Myjaka i zaproszonych do współpracy przyjaciół-szefów kuchni Marcina Sołtysa (Restauracja Filipa 18) i Pawła Krasę (Restauracja Bottiglieria 1881) , którą poprzedzi piątkowy seans filmowy, dla wszystkich gości, filmu dokumentalnego „W obronie jedzenia”, połączony z dyskusją.

Drugie spotkanie będzie miało miejsce 19-21 października w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, gdzie w piątek wieczorem znowu rozświetli się Rybakówka, a jej wnętrza wypełni atmosfera degustacji oraz spotkań gości hotelowych z lokalnymi producentami i bohaterami Dr Irena Eris Tasty Stories. W sobotę głos zabiorą „Boginie jedzenia” podczas seansu filmowego w hotelu, a wieczorem ekskluzywną Kolację ONE wydadzą wyjątkowe szefowe – Agnieszka Wilbrandt szefowa kuchni Restauracji Oranżeria w towarzystwie zaproszonych do współpracy nadzwyczajnych kobiet Marioli Monczak (Restauracja Pod Papugami) i Sylwii Stachyry (założycielki „CookShe by Sylwia Stachyra”). Partnerem weekendu w mazurskim Hotelu SPA jest Gmina Ostróda.

Więcej o projekcie i wydarzeniach na DrIrenaErisTastyStories.com