Wyobraź sobie danie bez przypraw

Fot. IStock

Wyobraź sobie danie bez przypraw i przyznaj, że nawet najbardziej wysublimowane składniki potrzebują towarzystwa … przypraw.

A jeśli przyprawy użyte w naszym daniu mają leczniczą moc, to mamy wówczas arcy korzystny układ.

Warto mieć świadomość właściwości przypraw, które stosujemy na co dzień w naszej kuchni. Opłaca się również poznawać nowe zioła, o których wcześniej nie słyszeliśmy.

Poznaj właściwości lecznicze przypraw, które goszczą w Twojej diecie na co dzień i sprawdź czy są takie, które warto do niej włączyć, aby lepiej zadbać o swoje zdrowie.

Sięgnij po książkę „Przyprawy, które leczą” Karoliny i Macieja Szaciłło. Jest prawdziwą skarbnicą wiedzy. Przekazuje też ciekawe właściwości i wskazówki stosowania według ajurwedy, która głosi, że tylko coś, co jest żywe i pochodzi z natury niesie w sobie uzdrawiająca moc.

Tutaj możesz pobrać fragment książki, dzięki temu sprawdzisz, czego się spodziewać

Książkę możesz kupić w naszym sklepie internetowym

Karolina i Maciej Szaciłło

Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiemJedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.