Nawet najtrudniejsze zalecenia żywieniowe mogą okazać się banalne, kiedy odkryjemy
koktajle. Zblendowanie czy wyciśnięcie owoców i warzyw to najprostszy sposób
nie tylko na smaczny posiłek, ale też na dostarczenie wszystkich niezbędnych
minerałów, witamin i innych pożytecznych składników.
Nie dziwi nas, że samochód nie jedzie bez paliwa, ale nie zawsze rozumiemy, że nasz mózg nie poradzi sobie dobrze z zadaniami codziennego dnia bez jedzenia. Wielu z nas woli spać kwadrans dłużej, zamiast usiąść przy stole do porządnego posiłku. Inni mają ściśnięte gardło i kanapka pęcznieje im w ustach, wolą więc poczekać z jedzeniem do południa. Koktajl w obu przypadkach to najlepsze rozwiązanie: tylko chwilę zajmie ci wrzucenie warzyw i owoców do blendera, a stworzysz w ten sposób płynny posiłek do wypicia w trzy minuty.
W „Przepisach” m.in.:
- Botwinka wpuszczona w maliny
- Wypij melona
- Czerwona bomba (witaminowa)
Więcej w Zwierciadle 08/2015. Kup teraz!Zwierciadło także w wersji elektronicznej