Psychologia Gabor Maté – lekarz schorowanych dusz. 10 cytatów słynnego terapeuty, które otwierają oczy
Seks Jak rozbudzić namiętność? O tym, na czym polega pożądanie responsywne, mówi seksuolożka Agata Stola
Spotkania Żyć „inaczej”, nie znaczy „gorzej”. O filmie „Razem z przypadku” rozmawiamy z macedońskim reżyserem Goranem Stolevskim
Wywiady Wieśniaczka i feministka? To się nie wyklucza – przekonuje Kamila Grudniewska, aktywistka i współzałożycielka Fundacji Edukacji i Aktywizacji Społecznej
Spotkania Kobieca siła według Rose Glass. O „Love Lies Bleeding”, nowym thrillerze z Kristen Stewart, rozmawiamy z reżyserką filmu
Muzyka Ma 60 lat, od dziesięciu żyje w celibacie. „Skończyłem z romansami, czekam na bratnią duszę” – mówi Lenny Kravitz
Moda Rajstopy do sandałów – modowe faux pas czy nowy trend? Nieoczekiwany duet podbija wybiegi i ulice
Moda Reprezentację Włoch ubierze Armani, Francuska będzie nosić haute couture. Czy Igrzyska Olimpijskie w Paryżu będą rewią mody?
Moda Tego lata nosimy się jak ekscentryczna ciocia. „Chic Desert Aunt” to najwygodniejszy styl na upały według stylistki gwiazd
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Podcasty „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 3: To obrzydliwe słowo na „p”. Czyli rzecz o perfekcjonizmie
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Bursztynowa galaretka z mirabelek Kuchnia Bursztynowa galaretka z mirabelek bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikimirabelki 10 szt.cukier 1 łyżkażelatyna 2 łyżeczkiwoda ok. 100 mllimonka 1/2 soku z limonkiSposób przygotowaniaMirabelki pozbawiamy pestek, i kroimy je na drobniejsze cząstki. Owoce wrzucamy do rondelka, dodajemy odrobinę wody, dodajemy cukier, sok z limonki i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wlewamy do salaterek / pucharków i wkładamy do lodówki do stężenia. Domowa, prosta i szybka galaretka gotowa :)Podsumowanie przepisuMirabelki to moje wspomnienie z dzieciństwa. Pamiętam jak zbierałam je z ziemi walcząc z osami :) Domowa galaretka z owoców będzie wspaniałym zwieńczeniem każdego posiłku. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?