Lato, lato wszędzie!
Jest w każdym liściu, kolorowym kwiatku, słodkiej truskawce i kapuścianej głowie.
Pozwala celebrować chwile slow..., na tarasie, balkonie, letniej wycieczce lub na wakacyjnych bezdrożach. Maluje tysiące uśmiechów i tańczy ze słonecznymi promieniami. Zaplata wianki z łąkowych kwiatów i pozwala rozkoszować się świeżą trawą pod bosymi stopami. Karmi w rytmie slow!
Składniki
kalafior 1 średni
masło 100 g + do posmarowania formy
czosnek 2 ząbki
zioła: po 1 łyżeczce świeżego tymianku, estragonu i cząbru ( lub inne ulubione)
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Kalafior oczyszczamy z zielonych liści, myjemy. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy osuszony kalafior. W naczyniu mieszamy miękkie masło, posiekane zioła, czosnek, sól i pieprz. Ucieramy na pastę i smarujemy wierzch kalafiora. Przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i pieczemy ok. 1 godzinę i 20 minut. Może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym letnim daniem.