(20 porcji)
3 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki proszku do pieczenia
220 g masła
2 szklanki cukru
4 jajka
220 ml mleka
Foremki do cupcakes
Masło łączymy z cukrem i miksujemy aż się połączą. Następnie dodajemy jajka. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Po czym, cały czas miksując, dodawaj mleko z mąka do ucieranego masła.
Foremki do ciastek smarujemy masłem, obsypujemy mąka i napełniamy do ½ wysokości ciastem. Cupcakes pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 C.
Lukier
150 g masła w temp. pokojowej
500 g cukru pudru
5 łyżek mleka
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleko. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy więcej mleka.
To baza do każdego rodzaju cupcakes. Dodając naturalne barwniki możemy uzyskać lukier kolorowy a dekoracje ograniczone są tylko naszą wyobraźnią!