Psychologia 5 rzeczy, które najbardziej stresują dzisiejszych 20 i 30-latków. To przez nie wielu młodych nie śpi po nocach
Praca 5 pytań, które pokażą twoją inteligencję podczas rozmowy o pracę. Mało kto je zadaje, dlatego od razu zyskasz przewagę
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Spotkania „Ożeń się z kobietą, która jest od ciebie inteligentniejsza”. Oto 5 sławnych par, które są dowodem, że ta rada ma sens
Spotkania Cillian Murphy wyznaje: „Mam ROMO”. Co to właściwie znaczy? To zjawisko zrozumie wielu introwertyków
Filmy Filmy o trójkątach miłosnych, w których napięcie wręcz wylewa się z ekranu. 12 kultowych tytułów na wieczorny seans
Filmy „Couture”: Angelina Jolie w najbardziej osobistej roli. To pierwszy fabularny film nakręcony w atelier Chanel
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Moda Nadchodzi Miss Dior według Jonathana Andersona. Tak wyglądają gwiazdy w jego pierwszych projektach
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
Styl Życia Zaskakujące odkrycie psychiatrów: nie tylko leki i psychoterapia – obserwacja ptaków też może uratować twoją psychikę
Styl Życia Będziemy wspólnie ćwierkać, świstać, kwilić. Nadchodzą II Mistrzostwa Polski w Naśladowaniu Ptaków
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Kuchnia Korzenno-czekoladowy pół fondant, pół suflet Sebastian Krawczyk 31 marca 2014 Składnikimasło 50gbiały cukier 135gczekolada (70 proc.) 210gciemny rum 2 łyżeczkimielony imbir 2 łyżeczkimielony cynamon 1 łyżeczkaekstrakt waniliowy 1 łyżeczkajaja (oddzielone białka od żółtek) 5 sztcukier puder do posypaniaSposób przygotowania Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Stop połowę masła i nasmaruj nim wnętrza 8 kokilek po 100 ml pojemności każda. Następnie obsyp je cukrem, tak żeby wewnątrz pokrył naczynka cienką warstwą. Roztop czekoladę z rumem, przyprawami, ekstraktem waniliowym i pozostałym masłem w dużej żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Nie mieszaj, dopóki czekolada całkiem się nie rozpuści. Zdejmij z ognia, poczekaj, aż nieco ostygnie i wymieszaj dokładnie z żółtkami. W dużej, czystej misce ubij pianę z białek i pozostałego cukru na sztywno. Dołóż do mieszanki trochę czekolady, aby ją rozluźnić, a następnie wymieszaj delikatnie resztę, pomagając sobie dużą metalową łyżką. Przełóż masę do kokilek, tak żeby je w całości wypełnić. Wyrównaj wierzch nożem i umieść na blasze. Piecz dokładnie 11 min, tak żeby były płynne w środku. Po wyjęciu podawaj od razu posypane cukrem pudrem, najlepiej z dobrymi lodami waniliowym. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Codziennie wykonuj tę prostą aktywność, a Alzheimer cię nie dopadnie. Wyniki 10-letnich badań są jednoznaczne
Hedonistyczny, inspirujący, pełen kontrastów. Żeby zrozumieć Mediolan, trzeba się w nim choć raz zagubić