1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Tatar z łososia z pomarańczowo - limonkową nutą

Tatar z łososia z pomarańczowo - limonkową nutą

Składniki
  • świeży łosoś
  • oliwa pomarańczowa
  • limonka
  • pieprz cytrynowy
  • świeży koperek
  • pieczywko
Sposób przygotowania

Surowego łososia kroimy w drobną kostkę.

Cebulkę drobno szatkujemy.

Polewamy oliwą pomarańczową (prezent od brata z Hiszpanii).

Dodajemy świeżo wyciśnięty sok z limonki.

Pieprz cytrynowy.

Wszystko mieszamy i wstawiamy na 25 minut do lodówki.

Niech łosoś nasyci się cytrusowym smakiem.

Biegniemy do piekarni po świeże pieczywko.

Serwujemy z koperkiem do ozdoby.

Znikną szybko i pozwolą wytrzymać oczekiwanie na danie główne.

Podsumowanie przepisu

Tatara z łososia zna (prawie) każdy. Dodajmy do niego tym razem szczyptę cytrusowego aromatu. I to jakiego: cytrynowego, pomarańczowego i limonkowego w jednej przystawce.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze