Składniki
- świeży łosoś
- oliwa pomarańczowa
- limonka
- pieprz cytrynowy
- świeży koperek
- pieczywko
Sposób przygotowania
Surowego łososia kroimy w drobną kostkę.
Cebulkę drobno szatkujemy.
Polewamy oliwą pomarańczową (prezent od brata z Hiszpanii).
Dodajemy świeżo wyciśnięty sok z limonki.
Pieprz cytrynowy.
Wszystko mieszamy i wstawiamy na 25 minut do lodówki.
Niech łosoś nasyci się cytrusowym smakiem.
Biegniemy do piekarni po świeże pieczywko.
Serwujemy z koperkiem do ozdoby.
Znikną szybko i pozwolą wytrzymać oczekiwanie na danie główne.
Podsumowanie przepisu
Tatara z łososia zna (prawie) każdy. Dodajmy do niego tym razem szczyptę cytrusowego aromatu. I to jakiego: cytrynowego, pomarańczowego i limonkowego w jednej przystawce.