Składniki
- bób 450 g
- zielony groszek 280 g
- ricotty 250 g
- śmietanki kremówki 90 g
- tartego parmezanu 40 g
- suszone pomidory - drobno posiekane 6
- papryczka chilli
- garść świeżej bazylii
- skórka otarta z cytryny
- sól
- pieprz
- porcja ciasta na pierogi
Sposób przygotowania
Bób i groszek należy ugotować, następnie bób dodatkowo obrać ze skórki. Z grubsza ugniotłam warzywa widelcem, dodając ricottę oraz śmietankę. Następnie dodajemy tarty parmezan, drobniutko posiekaną papryczkę chilli, suszone pomidory, startą skórkę z cytryny oraz posiekaną świeżą bazylię. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podsumowanie przepisu
Czy jest coś wspanialszego niż wiosna na talerzu? Bób, zielony groszek, chilli, skórka z cytryny, suszone pomidory, ....