1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Minibabeczki z rzodkiewkowym twarożkiem

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w płatach (4 płaty), pęczek rzodkiewek, ogórek świeży, 200 g tłustego twarogu, 2/3 szklanki jogurtu lub śmietany, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka szczypiorku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, zioła do dekoracji. Czas przygotowania: 40 minut|Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w płatach (4 płaty), pęczek rzodkiewek, ogórek świeży, 200 g tłustego twarogu, 2/3 szklanki jogurtu lub śmietany, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka szczypiorku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, zioła do dekoracji. Czas przygotowania: 40 minut

Gotowe ciasto rozmrozić, wyłożyć nim tartaletki, formując palcami, dno ponakłuwać widelcem.

Z papieru wyciąć kółeczka wielkości babeczek, włożyć na dno każdej i nasypać fasoli lub grochu, by w trakcie pieczenia ciasto nie podnosiło się. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. T

warożek zmieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić solą, pieprzem. Dodać pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i ogórek – w kostkę oraz posiekany szczypiorek i koperek. Wymieszać, wyłożyć na schłodzone tartaletki, udekorować ziołami, podawać zamiast kanapek.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze