Składniki
- Polędwica wołowa 800 g
- Grzyby portobello kapelusze 4 szt
- Ser kozi dojrzewający 200 g
- Bagietka pszenna 1 szt
- Świeży tymianek
- Rucola
- Olej
Sposób przygotowania
Polędwicę wołową oczyść i pokrój na cztery steki. Zamarynuj w pieprzu, czosnku pokrojonym w plasterki i świeżym tymianku. Grzyby portobello zamarynuj w soli i oleju. Następnie wyłóż je na blaszkę i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185 C przez 5 minut. Polędwicę usmaż na patelni po 4 minuty z każdej strony. Usmażoną przeł.ż na talerz. Na usmażonej polędwicy ułóż kapelusz portobello, na to połóż plaster sera koziego i zapiekaj ponownie w piekarniku przez około 3 minuty. Na talerzu ułóż pokrojoną pod skosem bagietkę, a na nią umytą rukolę. Na samej gorze połóż przygotowaną polędwicę.