Składniki
- Filet z łososia 650 g
- Młode liście szpinaku 200 g
- Pomidorki koktailowe 150 g
- Szalotka 2 sztuki
- Oliwa z oliwek
- Sól morska
- Sok z cytryny
- Chrupkie pieczywo
Sposób przygotowania
Filety łososia podziel na cztery równe części, a następnie zamarynuj w soli morskiej i soku z cytryny. Liście szpinaku i pomidorki koktajlowe umyj i wysusz. Szalotkę pokrój w piórka. Pomidorki pokrój na cztery części. W naczyniu wymieszaj przygotowany wcześniej szpinak, pomidorki i szalotkę z solą morską, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Zamarynowanego łososia usmaż na patelni na wolnym ogniu na złoty kolor. Tak przygotowane produkty ułóż dekoracyjnie na talerzu. Podawaj z kromką chrupkiego pieczywa.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Akradiusz Ślusarenko z Hotelu Park Inn w Krakowie