Jesienne poranki niejednokrotnie wystawiają nasz humor na próbę. Na szczęście jest jeden niezawodny sposób, dzięki któremu pojawia się chęć do działania – poranna kawa! W duecie ze zharmonizowanym śniadaniem poprawi nasz nastrój, a co za tym idzie zadba o zdrowie i energetyczny start w nowy dzień.
Pochmurny poranek umilą tosty z jarmużem w duecie z mocno palonym Ristretto. Intensywna, mocno palona kawa o wyraźnych nutach czekoladowych i subtelnych owocowych idealnie podkreśli smak jarmużu i kurek. Przepis przygotowało Nespresso wraz z blogerką kulinarną Martą Greber.
Składniki
kilka kromek chleba/pokrojonej bagietki
garść kurek
kilka liści jarmużu
ser feta
owoc granatu
sól i pieprz do przyprawienia
2 łyżki masła do smażenia
Sposób przygotowania
Na patelni połóż 1 łyżkę masła, poczekaj aż się roztopi i podsmaż kromki chleba lub bagietki z obydwu stron. Zdejmij z patelni. Dołóż do patelnię łyżkę masła i wsyp oczyszczone kurki. Po kilku minutach dodaj porwany jarmuż. Smaż przez kilka minut, a na koniec dopraw solą i pieprzem. Na każdym toście ułóż jarmuż z grzybami, poprósz fetą oraz ułóż owoce granatu.