1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Zupa ziemniaczana z boczkiem

Składniki na 4 porcje: 500 g ziemniaków; 750 g mieszanych warzyw: marchewki, selera, pietruszki, cebuli; 200 g kiełbasy; 200 g boczku pokrojonego w kostkę; 4 cienkie plastry boczku ; 1 l bulionu warzywnego; 1/2 łyżeczki suszonego majeranku; 1/2 łyżeczki kminku; 1/4 łyżeczki pieprzu; 2 łyżkli oleju.

W rondlu o grubym dnie podsmażyć boczek w plastarach i pokrojony w kostkę. Dodać ziemniaki i cebulę pokrojone w kostkę. Smażyć, mieszając ok. 10 min.

Podlać bulionem, dodać obrane i pokrojone w duże kawałki warzywa. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do zupy. Wsypać przyprawy i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze