Psychologia Kobieca intuicja? Coś takiego nie istnieje, płeć w tym przypadku nie ma żadnego znaczenia – przekonuje psycholożka
Psychologia 4 słowa, które zastopują gonitwę myśli o 3 nad ranem. Dzięki tej kojącej formułce szybko zaśniesz po przebudzeniu
Wywiady „Aktorstwo to dzielenie się czymś z drugim człowiekiem – bierze się ze mnie, ale rozrasta się w innych”. Spotkanie z Michałem Sikorskim, znanym z serialu „1670”
Spotkania Sophia Loren ma 90 lat i wciąż wygląda świetnie. Gdy zapytano ją o sekret urody, odpowiedziała jednym zaskakującym zdaniem
Spotkania Kim jest Bella Ramsey – gwiazda „Gry o tron” i „The Last of Us”, która zmienia oblicze Hollywood?
Wywiady Nasze życie przypomina to z marzeń naszych praprababek. Rozmawiamy z Magdą Knedler o jej najnowszej powieści „Noworoczne panny”
Filmy Zagubieni nastolatkowie, śnieżna Norwegia i szkoła przetrwania. „Opowieści z dalekiej północy” to filmowa perełka, która przywraca wiarę w młode pokolenie
Filmy Wybrał Polskę – w zamian dostał samotność. „Listy z Wilczej” to dokument o życiu imigrantów, który powinien zobaczyć każdy Polak
Seriale Adaptacja powieści Remigiusza Mroza trafi na SkyShowtime już w maju. Jest pierwszy zwiastun „Langera”
Moda 10 najlepszych kreacji z MET Gali 2025. Zamiast targowiska próżności – hołd oddany czarnej kulturze i walce o tożsamość
Moda Najpiękniejsze dodatki z nowych kolekcji polskich marek i popularnych sieciówek. Dodadzą stylizacjom charakteru i wyrafinowania
Moda Trendy? Nie, dziękuję. Amal Clooney wie, w czym wygląda najpiękniej. Jej styl to lekcja mody, którą warto odrobić
Makijaż 5 nowości makijażowych, z którymi nie będę się rozstawać wiosną i latem. Są lekkie, łatwe w aplikacji i dają efekt „wow”
Uroda „Gdzie się tak opaliłaś?”. 6 magicznych kosmetyków, dzięki którym będziesz wyglądać na opaloną i wypoczętą jak po urlopie
WIDEO „Czy będzie dobrze się z nim rozwodzić?”. Ewa Woydyłło o końcu miłości i osobistym kryterium doboru partnera | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 11
WIDEO „U Konfucjusza znak kryzysu jest taki sam jak szansy”. Kiedy związek się psuje? | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 10
WIDEO „Byłam programowana przez mamę do szczęścia”. Ewa Woydyłło o tym, co odciąga nas od przeżywania radości | „Bliski kadr”, odc. 11
WIDEO „Są dwa rodzaje miłości”. O związku z mężczyzną emocjonalnie niedostępnym | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 9
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Kuchnia Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia „Kocham nostalgię gastronomiczną”. Rozmawiamy ze współtwórcą i gospodarzem JOEL Sharing Concept Joanna Olekszyk
Kuchnia Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dietetyczne śniadanie: zdrowe, smaczne i szybkie pomysły na dobry początek dnia Patrycja Klikowska
Kuchnia Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco” Angelika Kucińska
Kuchnia Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste Agata Lipiec
Kuchnia Shiitake zamiast borowików? Tradycyjne potrawy można przygotować inaczej niż zwykle Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Lody z marzanką wonną i zielone szyszki w syropie z mlekiem infuzowanym młodymi pędami świerka. Takie cuda zjecie w restauracji Klonn Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Co zjeść w Apulii? Tych 6 prostych dań zachwyci cię podczas podróży po południu Włoch Zuzanna Olszewska
Styl Życia Trzecia gwiazdka to nie jest cel, tylko marzenie – mówi Przemek Klima, szef restauracji Bottiglieria 1881, wyróżnionej w przewodniku Michelina Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dzień Czekolady. Oto wszystko, co trzeba wiedzieć o jednym z najstarszych smakołyków Sebastian Krawczyk
Praca „Zadowolenie pracowników i uśmiech gości – to mój największy sukces”. Poznajcie historię Doroty Erazmus-Rogóż, która zarządza czterema restauracjami McDonald’s
Spotkania Dzień Jagodzianki – jedyne takie sezonowe święto przyjemności. Rozmowa z Basią Starecką, jego inicjatorką Dominika Soćko
Kuchnia Trzy kolejne restauracje w Polsce z gwiazdką Michelin. Tym razem w Warszawie, górach i na Pomorzu Klaudia Mizerska
Kuchnia Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Kuchnia Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd