1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Tradycyjnie sprawdzone w kuchni

Tradycyjnie sprawdzone w kuchni

Fot. pexels.com
Fot. pexels.com
W Twojej kuchni nie ma miejsca na przypadkowe produkty? Starasz się, by Twoja dieta zawierała wartościowe dla organizmu składniki? Cenisz sobie wysoką jakość i tradycyjny smak? Sięgnij po sprawdzony nabiał z certyfikatem „Jakość Tradycja”.

Fot. Materiały partnera Fot. Materiały partnera

To prestiżowe oznaczenie wyróżnia produkty charakteryzujące się tradycyjnym składem i sposobem wytwarzania, zachowujące swój wyjątkowy, lokalny charakter i odznaczające się wysoką jakością. Powstają one z surowców, których pochodzenie jest identyfikowalne i, co ważne, nie zawierają komponentów GMO. Wszystkie składniki muszą spełniać określone warunki. Przede wszystkim pochodzić z gospodarstw, sadów lub plantacji stosujących dobrą praktykę rolniczą i hodowlaną.

Takimi właściwościami charakteryzują się Twarogi Klinek: chudy, półtłusty i tłusty. Te doskonałe produkty nabiałowe zostały starannie wytworzone z wysokiej jakości mleka od sprawdzonych dostawców. Wszystkie są smaczne i lekkostrawne. Tradycyjne twarogi zawierają to, co najcenniejsze w mleku: bogactwo białka, witamin i składników mineralnych – dlatego też są podstawą dobrze zbilansowanej diety*.

Z przyjemnością odkrywaj je na nowo w swojej kuchni. Na bazie twarogów przygotujesz przepyszne i wartościowe pasty do pieczywa z dodatkiem ulubionych produktów, np. awokado, suszonych pomidorów czy tuńczyka. Znakomicie sprawdzą się jako nadzienie do pierogów czy naleśników, a także jako składnik tarty, którą możesz podać podczas przyjęcia. Na deser możesz zrobić z nich uwielbiane przez dzieci placuszki i racuchy. Twaróg to również podstawa tradycyjnego sernika oraz innych deserów.

Jeśli szukasz sprawdzonych produktów, warto włączyć do codziennego menu również wysokiej jakości mleko krowie pochodzące z ekologicznych gospodarstw, w których krowy pasione są na zielonych łąkach i karmione wyłącznie naturalnymi paszami bez antybiotyków. Mleko to spełnia szereg rygorystycznych norm, dzięki którym uzyskało unijny certyfikat rolnictwa ekologicznego wyróżniający w pełni naturalne produkty odznaczające się wysoką i stale kontrolowaną jakością.

Odkryj na nowo tradycyjne produkty i wzbogać swoje menu o kolejne inspirujące potrawy!

* Kunachowicz H. i wsp., Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw, Warszawa 2003.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze