1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. REKLAMA
  4. >
  5. Piękno od wewnątrz. Odkryj kolagenową formułę Remé w nowych otulających smakach caffè late

Piękno od wewnątrz. Odkryj kolagenową formułę Remé w nowych otulających smakach caffè late

(Fot. materiały prasowe)
(Fot. materiały prasowe)
Gładka, jędrna skóra, lśniące włosy i mocne paznokcie to synonimy zdrowia i urody. Świadome i holistyczne podejście do pielęgnacji to nie tylko właściwie dobrane kosmetyki i sen – ważną rolę odgrywają również odpowiednia dieta i suplementacja. Jesienią swój rytuał pielęgnacyjny warto wzbogacić o kolagenowe caffè latte o smaku waniliowym albo orzechowym. Nowe smaki Remé uprzyjemniają dbanie o siebie zimową porą, a dodatkowo Remé Caffè Late o smaku orzechowym zawiera kofeinę – w 1 porcji to 40 mg.

To, jak przebiega proces starzenia się naszego organizmu, w dużej mierze zależy od środowiska, w którym żyjemy: ekspozycji na słońce, trybu życia oraz odpowiednio zbilansowanej diety. Warto więc o siebie dbać, bo to od naszych codziennych decyzji zależy, jak się czujemy i kogo widzimy w lustrze.

Kolagen jest głównym białkiem strukturalnym naszego ciała i stanowi około 30 proc. wszystkich białek w organizmie ludzkim. Ma on istotne znaczenie dla stawów, kości, mięśni, więzadeł i ścięgien jako składnik budulcowy, a także wpływa na kondycję skóry, włosów i paznokci, dlatego często nazywany jest białkiem młodości.

Kolagen ma wyjątkowo regularną budowę o kształcie potrójnej spirali złożonej z łańcuchów aminokwasów. Tworzy w skórze coś w rodzaju siateczki. Można go porównać do rusztowania, podpory, na której zbudowana jest skóra. U młodych osób ta podpora jest trwała i mocna, dlatego skóra jest gładka, napięta i odpowiednio nawilżona.

Niestety, z wiekiem produkcja kolagenu zanika. Już od 25. roku życia ilość tego białka się zmniejsza, co przyczynia się do utraty jędrności skóry. Dodatkowo im człowiek starszy, tym produkowane włókna kolagenowe są coraz gorszej jakości – stają się krótsze, bardziej skręcone i słabsze, co wpływa na gorszą kondycję wszystkich narządów, w których występują – na tym między innymi polega proces starzenia się. Nie da się go zatrzymać, ale w pewnym stopniu można na niego wpłynąć, m.in. aktywnością fizyczną czy zdrową dietą oraz suplementacją kolagenu.

(Fot. materiały prasowe) (Fot. materiały prasowe)

Kolagenowa formuła piękna o smaku caffè latte

Coraz więcej kobiet sięga po suplementy zawierające bioaktywne peptydy kolagenowe, które są rozpoznawane przez komórki w skórze właściwej jako fragmenty kolagenu, podobnie jak te naturalnie powstające w skórze. Dzięki temu służą one do syntezy nowych włókien kolagenowych.

Przyjmowanie kolagenu w postaci suplementu staje się coraz przyjemniejsze. Już nie trzeba łykać wielu kapsułek, za to można wypić pyszny koktajl, dzięki czemu łatwiej utrzymać regularność suplementacji. Przygotowanie kolagenowego koktajlu dla wielu kobiet stało się ważnym rytuałem każdego dnia.

Remé do tej pory proponowało trzy smaki kolagenowej formuły piękna (neutralny, truskawka + opuncja figowa i pomarańcza + marakuja). Na jesień i zimę marka wprowadza dwa nowe limitowane smaki: Caffè Latte o smaku waniliowym i Caffè Latte o smaku orzechowym. Otulające kompozycje idealnie wpisują się w atmosferę jesienno-zimowej aury.

W składzie obok Verisolu®, witamin: A, B i C, biotyny, cynku, selenu, miedzi i manganu znajduje się kofeina – dla Caffè Latte o smaku orzechowym zawartość kofeiny w 1 porcji to 40 mg. (Fot. materiały prasowe) W składzie obok Verisolu®, witamin: A, B i C, biotyny, cynku, selenu, miedzi i manganu znajduje się kofeina – dla Caffè Latte o smaku orzechowym zawartość kofeiny w 1 porcji to 40 mg. (Fot. materiały prasowe)

Formuła suplementu diety Remé zawiera Verisol B® – opatentowane bioaktywne peptydy kolagenowe, które dostarczane w odpowiedniej ilości poprawiają strukturę i elastyczność skóry oraz przyczyniają się do redukcji zmarszczek, jednocześnie pozytywnie wpływając na kondycję włosów i paznokci.

Badanie z udziałem 69 kobiet w wieku od 35 do 55 lat wykazało, że doustne przyjmowanie Verisolu® w ilości 2,5 g/dobę przez okres 8 tygodni prowadziło do znacznej poprawy elastyczności skóry w porównaniu z grupą kontrolną, a efekty były zauważalne już po 4 tygodniach suplementacji. Tendencja ta utrzymywała się przez cały okres suplementacji oraz 4 tygodnie po jej zakończeniu, przy czym pozytywny wpływ kuracji Verisolem® na elastyczność skóry był bardziej widoczny u kobiet w wieku powyżej 50 lat1.

Badania wykazały również, że już po dwóch miesiącach przyjmowania nastąpiła redukcja zmarszczek wokół oczu2. Różnicę widać było nie tylko na twarzy, lecz także na ciele kobiet – cellulit zaczął się zmniejszać. Suplementacja kolagenu przełożyła się również na kondycję paznokci, które znacznie rzadziej pękały i stały się mocniejsze3. Badania dowiodły, że stosowanie Verisolu® doprowadziło do statystycznie istotnego wzrostu grubości włosów4.

Remé – bogata formuła

W kompozycji suplementu diety Remé oprócz bioaktywnych peptydów kolagenu znajduje się także mnóstwo witamin i minerałów.

Witamina A, witaminy z grupy B (ryboflawina, niacyna, biotyna), cynk i jod, które pomagają zachować zdrową cerę, oraz miedź, która dodatkowo wspiera utrzymanie prawidłowej pigmentacji skóry, włosów i paznokci.

Witamina C, która jest niezbędna w procesie produkcji kolagenu oraz bierze udział w wielu procesach zapewniających prawidłowe funkcjonowanie skóry. Mieszanka cynku, miedzi, selenu, manganu oraz witaminy C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, który przyspiesza starzenie się skóry. Biotyna, cynk i selen to ważne składniki pomagające zachować zdrowe paznokcie oraz włosy.

Preparat nie zawiera laktozy, jest bezglutenowy oraz bez dodatku cukrów (zawiera jedynie naturalnie występujące cukry).

Nowością są warianty caffe late o smaku waniliowym oraz caffe latte o smaku orzechowym. W stałej kolekcji suplementy Remé dostępne są w trzech wersjach smakowych: truskawka + opuncja figowa, pomarańcza + marakuja, neutralny. (Fot. materiały prasowe) Nowością są warianty caffe late o smaku waniliowym oraz caffe latte o smaku orzechowym. W stałej kolekcji suplementy Remé dostępne są w trzech wersjach smakowych: truskawka + opuncja figowa, pomarańcza + marakuja, neutralny. (Fot. materiały prasowe)

Jak stosować Remé?

Remé ma wygodną do stosowania formę proszku. Nowe smaki Caffè Latte najlepiej smakują, gdy miarkę proszku rozpuścimy na mleku zwykłym lub roślinnym. 2500 mg bioaktywnych peptydów kolagenowych zawartych w jednej miarce proszku to potwierdzona badaniami porcja. Przyjmowana systematycznie przez okres trzech miesięcy pozwala zobaczyć efekty na własnej skórze.


1 Proksch E. et al. Oral Supplementation of Specific Collagen Peptides Has Beneficial Effects on Human Skin Physiology: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Skin Pharmacol Physiol 2014, 27:47-55.
2Proksch E. et al. Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal Matrix Synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014, 27:113-119.
3 Hexsel D. et al. Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails. J Cosmet Dermatol. 2017, 00:1-7.
4 Oesser S. The oral intake of specific Bioactive Collagen Peptides has a positive effect on hair thickness. Nutrafoods 2020, 1:134-138.

Współpraca reklamowa

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze