1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Kanapki z pasta z awokado i groszku

Składniki na 4 porcje: opakowanie pumpernikla, 200 g zielonego groszku, 2–3 awokado, sok z 1/2 cytryny, 1–2 łyżki oliwy, sól, pieprz. Czas przygotowania: 10 min

Foremką do ciastek wyciąć z pumpernikla dowolne kształty: kwiatek, kółko, gwiazdki itd. Wrzucić opłukany groszek do naczynia do parowania, parować 4–5 min. Obrać awokado. Włożyć do miski pokrojone w kawałki awokado, groszek, wlać sok z cytryny, oliwę, dodać świeżo mielony pieprz i sól. Zmiksować, zapakować do pudełka. Do śniadaniówki włożyć łyżeczkę do nakładania pasty i kanapki wycięte z pumpernikla. Nakładać na nie pastę, podawać jako przekąskę podczas postoju.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze