Psychologia Nieobecny ojciec – jak wpływa na ciebie po latach? 4 cechy dorosłych zaniedbanych przez ojca w dzieciństwie
Psychologia Pielęgniarka z 20-letnim stażem pracy w hospicjum ujawnia: 4 rzeczy, których ludzie najczęściej żałują na łożu śmierci
Psychologia Coś dziwnego dzieje się z osobami używającymi dużo ChataGPT. Naukowcy odkryli u nich niepokojące objawy
Wywiady "Pielęgnacja skóry to inwestycja w siebie". Rozmowa z Pauliną Andrycz, Globalną Dyrektor Komunikacji Medycznej marki Vichy
Spotkania Sarah Jessica Parker kończy 60 lat – jej szczere słowa o starzeniu to inspiracja dla nas wszystkich
Filmy Fani „The Bear” oszaleją na punkcie tego filmu. „Apetyt na więcej. La Cocina” to prawdziwa kinowa uczta
Filmy Twórca nagrodzonego Oscarem dokumentu „Nie chcemy innej ziemi” pobity i zatrzymany przez izraelską armię. „Nie ma po nim śladu”
Kolekcje Tak wygląda kolekcja Magda Butrym x H&M. Znamy ceny ubrań, które Polka zaprojektowała dla szwedzkiej sieciówki
Moda 5 par sneakersów, które zdominują sezon wiosna–lato 2025. Od minimalistycznych klasyków po modele dla odważnych
Moda Takie torebki będziemy nosić wiosną 2025. 5 modeli, które robią furorę na ulicach Paryża i Nowego Jorku
Pielęgnacja Te lekkie i nieobciążające produkty odmienią twoją pielęgnację. 7 kosmetyków naturalnych, które polecamy na wiosnę
Horoskop Te trzy znaki zodiaku znają się na ludziach lepiej niż inni. Mają unikalny dar łączenia intuicji z intelektem
Styl Życia Czy perfekcyjny świat Instagrama to droga do depresji? Ekspert wyjaśnia, co tak naprawdę rujnuje nasze życie
Horoskop Zaćmienie Słońca w nowiu Księżyca w Baranie już 29 marca! Szykuj się na długoterminowe zmiany
WIDEO „Miłość to jest działanie”. Czy mamy wpływ na to, kogo kochamy? | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 6
WIDEO „Cały pakiet się liczy. Nie tylko: ty i ja”. O związkach długodystansowych | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 5
WIDEO „Brak ojca to też wzorzec”. Krzysztof Zalewski o trudnej relacji ze swoim tatą | „Bliski kadr”, odc. 9
WIDEO Z kamerą w atelier projektantki: Gosia Baczyńska świętuje 25-lecie powstania pierwszej kolekcji
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy Kuchnia Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikijajka 4-5 szt.wędzony łosoś w plastrach 150 gser Gruyèr 50 gmajonez 2 łyżkiczarny kawior 1 puszkarzeżucha (opcjonalnie szczypiorek) 2 garścikoperek 1 wiązankakurkuma pół łyżeczki dla koloruświeżo mielony pieprz do smakucytryna pół cytryny do dekoracjiSposób przygotowaniaJajka ugotowane na twardo przekrawamy na dwie połówki. Wydrążamy żółtka. Do żółtek dajemy majonez i miksujemy przy pomocy blendera na aksamitną masę. Później 100 g łososia siekamy jak na tatara (resztę łososia pozostawiamy do dekoracji). Posiekanego łososia dodajemy do żółtek. Dodajemy także rzeżuchę albo szczypiorek oraz koperek. Doprawiamy kurkumą (głównie dla uzyskania ładniejszej barwy) oraz pieprzem. Na koniec dodajemy tarty ser. Wszystko mieszamy łyżką. Wypełniamy białka tym farszem najlepiej rękawem cukierniczym. Ja wypełniałam przy pomocy zwykłego woreczka. Jajka układamy na trawce utworzonej z rzeżuchy albo na szczypiorku i koperku. Dekorujemy paseczkami łososia, koperkiem, plasterkami cytryny a na sam koniec dodajemy po pół łyżeczki kawioru. Podsumowanie przepisuPrzedstawiam eleganckie podanie jajek bo z czarnymi diamentami morza...czyli z kawiorem. Ser Gruyèr ma lekko orzechowy smak. Odrobina luksusu każdemu się należy nie tylko od święta :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste
3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem