Psychologia 3 zdania, których nie powinno się mówić osobie z depresją. Zamiast pomagać, są jak dodatkowy cios
Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Kultura Film „Bokser” zapowiada się na kolejną produkcję ze świetną rolą Eryka Kulma jr. Netflix zdradził szczegóły
Kultura Ten film pokonał „Barbie” we włoskich kinach. To historia kobiet, które jako pierwsze przeciwstawiły się dziedzictwu przemocy
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Styl Życia Zimno nie tylko leczy, ale też odmładza. Jak krioterapia działa na organizm, twarz i ciało?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy Kuchnia Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikijajka 4-5 szt.wędzony łosoś w plastrach 150 gser Gruyèr 50 gmajonez 2 łyżkiczarny kawior 1 puszkarzeżucha (opcjonalnie szczypiorek) 2 garścikoperek 1 wiązankakurkuma pół łyżeczki dla koloruświeżo mielony pieprz do smakucytryna pół cytryny do dekoracjiSposób przygotowaniaJajka ugotowane na twardo przekrawamy na dwie połówki. Wydrążamy żółtka. Do żółtek dajemy majonez i miksujemy przy pomocy blendera na aksamitną masę. Później 100 g łososia siekamy jak na tatara (resztę łososia pozostawiamy do dekoracji). Posiekanego łososia dodajemy do żółtek. Dodajemy także rzeżuchę albo szczypiorek oraz koperek. Doprawiamy kurkumą (głównie dla uzyskania ładniejszej barwy) oraz pieprzem. Na koniec dodajemy tarty ser. Wszystko mieszamy łyżką. Wypełniamy białka tym farszem najlepiej rękawem cukierniczym. Ja wypełniałam przy pomocy zwykłego woreczka. Jajka układamy na trawce utworzonej z rzeżuchy albo na szczypiorku i koperku. Dekorujemy paseczkami łososia, koperkiem, plasterkami cytryny a na sam koniec dodajemy po pół łyżeczki kawioru. Podsumowanie przepisuPrzedstawiam eleganckie podanie jajek bo z czarnymi diamentami morza...czyli z kawiorem. Ser Gruyèr ma lekko orzechowy smak. Odrobina luksusu każdemu się należy nie tylko od święta :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage