1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Gołąbki w liściach hosty (funkii)

Składniki na 4 porcje: 100 g ryżu, 24 liście hosty, 2 cebule, 3–4 łyżki sosu sojowego, 1/2 cm grubego korzenia imbiru, 100 g masła. Czas przygotowania: 40 minut

Ugotować ryż na sypko, cebulę usmażyć na maśle z posiekanym imbirem. Gdy zmięknie, wrzucić ugotowany ryż, przyprawić sosem sojowym, wymieszać. Ostudzić. Liście hosty gotować 2 minuty w wodzie, tak by zmiękły. Wyjąć i schłodzić. Na każdy liść wykładać 2 łyżki farszu, zawijać tak jak gołąbki.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze