1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Grissini z szynką parmeńską i rukolą

123rf
123rf
(20 porcji) 20 paluszków grissini 20 cienkich plastrów szynki parmeńskiej, serrano lub włoskiego specka 200 g rukoli umytej i dokładnie osuszonej Ocet balsamiczny Oliwa extra vergine

Plastry szynki rozkładamy na pergaminie do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy kilka liści rukoli i skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym. Następnie układamy po jednym lub dwa paluszki grissini i zawijamy szynkę. To pyszna i bardzo prosta przekąską. Wedle gustu dodać można do niej jeszcze słupki dojrzewającego sera lub suszone pomidory. Możliwości dobierania składników są nieograniczone!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze