1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Grissini z szynką parmeńską i rukolą

Grissini z szynką parmeńską i rukolą

123rf
(20 porcji) 20 paluszków grissini 20 cienkich plastrów szynki parmeńskiej, serrano lub włoskiego specka 200 g rukoli umytej i dokładnie osuszonej Ocet balsamiczny Oliwa extra vergine

Plastry szynki rozkładamy na pergaminie do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy kilka liści rukoli i skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym. Następnie układamy po jednym lub dwa paluszki grissini i zawijamy szynkę. To pyszna i bardzo prosta przekąską. Wedle gustu dodać można do niej jeszcze słupki dojrzewającego sera lub suszone pomidory. Możliwości dobierania składników są nieograniczone!

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze