Składniki na 4 porcje:
1 grejpfrut;1 pomarańcza; 1 jabłko; kiść czerwonych winogron; 1/2 łyżeczki kurkumy; 50 g rodzynek; 1/4 szklanki masła ghee; szczypta szafranu; 2 łyżki miodu.
Masło ghee rozpuścić w garnku, po czym zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, dodać miód, kurkumę, szafran i rodzynki. Pomarańczę i grejfruta obrać i podzielić na cząstki.
Każdą cząstkę obrać ze skórki, ewentualnie przekroić wzdłuż na pół. Winogrona przekroić na połówki, wyjąć z nich pestki. Jabłka umyć, też pokroić na cząstki, dodać do sałatki. Wszystkie owoce wymieszać i zalać obficie kurkumowo-maślanym sosem.
Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!