Psychologia 3 zdania, których nie powinno się mówić osobie z depresją. Zamiast pomagać, są jak dodatkowy cios
Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Kultura Ten film pokonał „Barbie” we włoskich kinach. To historia kobiet, które jako pierwsze przeciwstawiły się dziedzictwu przemocy
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Styl Życia Zimno nie tylko leczy, ale też odmładza. Jak krioterapia działa na organizm, twarz i ciało?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Krem z oberiby z nutą trawy cytrynowej Kuchnia Krem z oberiby z nutą trawy cytrynowej bernika 19 kwietnia 2013 Składnikikalarepa 500 gmarchew 2 sztpietruszka 1 sztseler 1/2 sztżeberko ok 350gmasło 30 gsol i pieprz do smakuśmietana do zup kwaśna 2 łyżki trawa cytrynowa 2 sztkurkuma 1.5 łyżeczki mąka 2 łyżki lubczyk 5 gałązek grzanki z chleba 1 szklankaSposób przygotowaniaMarchew, seler, pietruszkę i żeberko zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, dodać lubczyk i na małym ogniu ugotować wywar, ok 2 h. Wywar przecedzić. Z kalarepy oderwać liście, poszatkować drobno. Główki kalarepek zetrzeć na tarce. W garnku stopić masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, zalać 2l wywaru dodać poszatkowane liście (trochę odłożyć do dekoracji) i startą kalarepę, kurkumę, trawę cytrynową, gotować przez 20 minut. Wyjąć z zupy trawę cytrynową. Zupę zmiksować, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, solą. Wlać ponownie do garnka. Podgrzać zupę. Na łyżce masła przesmażyć kosteczki chleba i usmażyć na patelni grzanki. Zupę wlać na talerze, podać z grzankami, ozdobić kleksem śmietany i kawałkami liści kalarepy.Podsumowanie przepisuTradycyjna śląska zupa zmieniona w krem z nutą lekkiej egzotyki -z trawą cytrynową. Przepis i zdjecia z mojego bloga. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage