1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Wiosenne pierożki

Wiosenne pierożki

fot. Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.
fot. Olga Pietkiewicz / W porcie, załadunek na prom na rzece Gambia. To tu podchodzi do Nahil. Proponuje, że się nami zaopiekuje.

Składniki
  • bób 450 g
  • zielony groszek 280 g
  • ricotty 250 g
  • śmietanki kremówki 90 g
  • tartego parmezanu 40 g
  • suszone pomidory - drobno posiekane 6
  • papryczka chilli
  • garść świeżej bazylii
  • skórka otarta z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • porcja ciasta na pierogi
Sposób przygotowania
Bób i groszek należy ugotować, następnie bób dodatkowo obrać ze skórki. Z grubsza ugniotłam warzywa widelcem, dodając ricottę oraz śmietankę. Następnie dodajemy tarty parmezan, drobniutko posiekaną papryczkę chilli, suszone pomidory, startą skórkę z cytryny oraz posiekaną świeżą bazylię. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Podsumowanie przepisu
Czy jest coś wspanialszego niż wiosna na talerzu? Bób, zielony groszek, chilli, skórka z cytryny,  suszone pomidory, ....

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze