Sezonowo, smacznie, zdrowo – przepis na ramen z podgrzybkami

Przepis na ramen z podgrzybkami pochodzi z książki "Jak smakuje rok" Marcina Molika. (Fot. materiały prasowe)

Premiera książki „Jak smakuje rok” już za nami! Dlaczego warto ją mieć? Znajdziecie w niej ponad 100 przepisów na dania pozwalające rozsmakować się w sezonowych produktach!

W świat smaków natury zabierze was szef kuchni Marcin Molik, który zdradzi co zrobić, aby gotowanie wykwintnych potraw stało się łatwe. Swoją cenną wiedzą podzieli się również dietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr.

 

Każda pora roku oferuje nam wyjątkowe sezonowe produkty. Skąd mamy wiedzieć, co jest potrzebne naszemu organizmowi w poszczególnych porach roku? Dzięki komentarzom dietetycznym zawartym w książce dowiemy się jakie lokalne i łatwo dostępne produkty korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Każdy przepis opisany jest indeksem glikemicznym.

 

Oto jeden z wyjątkowych przepisów z książki „Jak smakuje rok”, który jest doskonałym pomysłem na jesień:

Marcin Molik i Katarzyna Błażejewska-Stuhr jednym głosem zachęcają – jedzmy w zgodzie z naturą!