1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Prosciutto z melonem i gruszką

Składniki
  • szynka prosciutto 1 op.
  • melon ćwierć sztuki
  • gruszka 1 sztuka
  • kapary 2 łyżki
  • pomidory 2 stuki
  • sos balsamico 2 łyżki
  • rukola lub inna sałata kilka listków
Sposób przygotowania
Na talerz wyłożyć sałatę lub ruccolę, każdym plasterkiem szynki owinąć kawałek melona lub gruszki. Całość ozdobić kaparami, pomidorami i sosem balsamico.
Podsumowanie przepisu
Przystawki to także niezłe pole do popisu... Uwielbiam eksperymentować z tego co mam akurat w lodówce...   Małgorzata Kozak

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze