1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Ryba po grecku na zimno

123rf.com
123rf.com
Składniki dla 6 osób: 500 g filetów z mintaja, 2 średnie marchewki, 1 seler, 1 korzeń pietruszki, 1 puszka pomidorów z puszki, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku posiekane w plasterki, sól i pieprz, 2 łyżki masła, olej do smażenia

Warzywa myjemy obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Na patelni rozgrzewamy i smażymy filety. Przekładamy je następnie do naczynia w którym będziemy podawać danie.

Myjemy patelnie i ponownie ją rozgrzewamy. Dodajemy masło i przesmażamy czosnek z warzywami. Gdy warzywa zmiękną dodajemy pomidory i dusimy przez 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Rybę zalewamy uduszonymi warzywami i studzimy.

Przed podaniem wkładamy rybę na 15 minut do lodówki.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze