1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Grillowana polenta z miodem

Grillowana polenta z miodem

Składniki na 4 porcje: 100 g kaszki kukurydzianej, 1/4 orzecha kokosowego, 25 dag masła, 2,5 szklanki mleka, miód (najlepiej rzepakowy). Czas przygotowania: 25 min plus 30 min chłodzenia.

Ugotować kaszkę na mleku, po zdjęciu z ognia dodać masło, zamieszać. Wylać do tortownicy na wysokość 2 cm, następnie wstawić do lodówki na 30 min. Pokroić kaszkę w kawałki jak tartę.

Rozgrzać mocno patelnię grillową, rozpuścić masło i kłaść kawałki polenty. Smażyć kilka minut z każdej strony, ostrożnie przewracając.

Kokos rozbić, zdjąć łupinę. Obieraczką do warzyw wykroić kilka pasków kokosa. Polentę wyłożyć na talerz, udekorować kokosem, polać miodem.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze