fbpx

Napar z ziół

Napar z ziół
fot. Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje:
1/2 pęczka mięty; 1/2 pęczka melisy; 1/2 pęczka kwitnącej macierzanki; 4 szklanki wrzątku.
(Czas przygotowania: 12–15 min)|Składniki na 4 porcje:
1/2 pęczka mięty; 1/2 pęczka melisy; 1/2 pęczka kwitnącej macierzanki; 4 szklanki wrzątku.
(Czas przygotowania: 12–15 min)

Sposób przyrządzenia: Zioła umyć i osączyć na papierze kuchennym.

Włożyć do żaroodpornego dzbanka i zalać wrzątkiem.

Przykryć na około 10 minut. Pić ciepłe.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!