Wyobraź sobie danie bez przypraw i przyznaj, że nawet najbardziej wysublimowane składniki potrzebują towarzystwa ... przypraw.
A jeśli przyprawy użyte w naszym daniu mają leczniczą moc, to mamy wówczas arcy korzystny układ.
Warto mieć świadomość właściwości przypraw, które stosujemy na co dzień w naszej kuchni. Opłaca się również poznawać nowe zioła, o których wcześniej nie słyszeliśmy.
Poznaj właściwości lecznicze przypraw, które goszczą w Twojej diecie na co dzień i sprawdź czy są takie, które warto do niej włączyć, aby lepiej zadbać o swoje zdrowie.
Sięgnij po książkę "Przyprawy, które leczą" Karoliny i Macieja Szaciłło. Jest prawdziwą skarbnicą wiedzy. Przekazuje też ciekawe właściwości i wskazówki stosowania według ajurwedy, która głosi, że tylko coś, co jest żywe i pochodzi z natury niesie w sobie uzdrawiająca moc.
Tutaj możesz pobrać fragment książki, dzięki temu sprawdzisz, czego się spodziewać
Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in.
Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części J
edz i pracuj nad własnym zdrowiem,
Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.