Rozpoczęły się zapisy na pierwsze w Trójmieście Profesjonalne Warsztaty Kulinarne prowadzone przez Tomasza Dekera, które skierowane do wszystkich fanów czekolady, tart, ciast, babeczek i deserów, a także pasjonatów tradycyjnej kuchni w mistrzowskim wydaniu.
Początkowe spotkania skupione będą wokół wariacji z deserami, a następne wzbogacone zostaną spotkaniami z najlepszymi szefami kuchni z całej Polski
Tajniki dobrego smaku przekazywane będą w tygodniu w godzinach wieczornych oraz w weekendy cztery razy w miesiącu w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera, najlepszego z cukierników oraz najlepszej jakości produktów regionalnych.
Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 14 osób a trwac będa od 3-4h. Warsztaty są płatne i uwiecznione zostaną dyplomem wraz z przepisami.
Aktualny program warsztatów zapowiada się następująco:
1.10.2011 godz: 17-20 - Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe
9.10.2011 godz. 16-19 - Serniki i serniczki na polskich serach jak i mascarpone, serniki amerykańskie na philadelphi, zastosowanie jogurtu greckiego w deserach typu light
27.10.2011 - godz: 18-21 - Polska jesień i jej owoce: jabłka, gruszki, pigwa, śliwki, malina, jeżyna, rokitnik, jarzębina
29.10.2011 - godz: 17-20 - Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe
Miejsce: Al. Zwycięstwa 255, 81-525 Gdynia
Koszt powyższych warsztatów: 300 zł / osobę Ze względu na bardzo duże zainteresowanie liczy się kolejność wpłat.
W cenę warsztatów wliczone są produkty. Uczestnicy aktywnie przy swoich stanowiskach przygotowywać będą wybrane desery według poleceń i wskazówek. Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom, receptury oraz niespodziankę.
Dla osób spoza Trójmiasta gwarantujemy specjalne zniżki w Hotelu Kuracyjnym.
Informacje oraz Zapisy na warsztaty: kulinarne.warsztaty@gmail.com
Nasz profil na Facebooku: