Relacje Dlaczego dorosłe dzieci i rodzice nie potrafią się dogadać? Terapeutka rodzinna wskazuje 4 kluczowe przyczyny
Psychologia Jak wykorzystać stres na swoją korzyść? 7 sprawdzonych sposobów od byłego więźnia, dziś cenionego eksperta od zdrowia psychicznego
Spotkania Lenny Kravitz podał swoją receptę na dobre i szczęśliwe życie. Tak 60-letni muzyk dba o wewnętrzny spokój
Sztuka „Po tym wszystkim już nigdy nie będziesz sobą”. Wystawę Joanny Ambroz będzie można zobaczyć w Warszawie
Filmy Mistrz Sorrentino znowu czaruje. „Bogini Partenope” to zachwycające arcydzieło o pięknie, miłości i wolności
Seriale „Stracisz zmysły i poczucie rzeczywistości” – serial „Czarne lustro” powraca z 7. sezonem. Zobacz zwiastun nowych odcinków
Seriale „Langer”: Jakub Gierszał w nowym serialu na podstawie powieści Remigiusza Mroza. Kiedy i gdzie oglądać?
Moda To koniec pewnej epoki. Donatella Versace po 30 latach ustępuje ze stanowiska dyrektorki kreatywnej Versace
Pielęgnacja Te lekkie i nieobciążające produkty odmienią twoją pielęgnację. 7 kosmetyków naturalnych, które polecamy na wiosnę
Perfumy Wiśniowe perfumy największym trendem sezonu. 6 kuszących zapachów, które sprawią, że nie przejdziesz niezauważona
Włosy Baby bangs powracają. Sprawdź, jak nosić klasyczną grzywkę Audrey Hepburn w nowoczesnym wydaniu
WIDEO „Cały pakiet się liczy. Nie tylko: ty i ja”. O związkach długodystansowych | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 5
WIDEO „Brak ojca to też wzorzec”. Krzysztof Zalewski o trudnej relacji ze swoim tatą | „Bliski kadr”, odc. 9
WIDEO Z kamerą w atelier projektantki: Gosia Baczyńska świętuje 25-lecie powstania pierwszej kolekcji
WIDEO „Jak mi jest ze sobą?”. Magdalena Chorzewska o pytaniach, które rozwijają inteligencję emocjonalną | „Bliski kadr”, odc. 8
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Serniczek z serków homogeniozowanych z galaretką z kompotu wiśniowego Kuchnia Serniczek z serków homogeniozowanych z galaretką z kompotu wiśniowego bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiserki homogenizowane o smaku waniliowym 3 małe kubeczki kompot z wiśni albo sok z wisni 250 mlwiśnie wydrylowane 1 szklankabiały rum 100 mlrodzynki 2 łyżkiskórka otarta z pomarańczy 1/4 skórki pomarańczyżelatyna 4 łyżeczkiświeże listki mięty kilka sztukSposób przygotowaniaRodzynki i wiśnie z kompotu moczymy w rumie około pół godziny. Ścieramy skórkę z pomarańczy na tarce. Następnie rozpuszczamy żelatynę 1/2 szklanki gorącej wody. Dobrze mieszamy. Studzimy i łączymy z 3 serkami oraz rodzynkami i skórką z pomarańczy. Serki z rozpuszczoną żelatyną wlewamy do miseczek (starcza na 3 miseczki). Podczas gdy masa tężeje, rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w szklance gorącego kompotu/soku. Dobrze mieszamy i studzimy. Dodajemy do tej galaretki wiśnie.Gotową galaretkę wlewamy na wierzch salaterek w których od kilkunastu minut tężeje serek. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie dno salaterki z deserem zanurzamy w gorącej wodzie na 2 sekundy i wykładamy deser na talerz. (moczenie salaterki w gorącej wodzie pomaga przy wyciąganiu serka z naczynia). Można pomóc sobie nożem. Deser dekorujemy listkami mięty, wisienkami oraz kompotem. Podsumowanie przepisuPomysł na pyszny deser ala sernik na zimno. Do tego deseru wykorzystałam kompot z wiśni, który został mi z niedzielnego obiadu. Ale można zastosować z sok z wiśni. Dzięki rodzynkom i skórce pomarańczowej miałam wrażenie, że jem sernik wiedeński ale w wersji na zimno :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste
3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem