Psychologia Gabor Maté – lekarz schorowanych dusz. 10 cytatów słynnego terapeuty, które otwierają oczy
Seks Jak rozbudzić namiętność? O tym, na czym polega pożądanie responsywne, mówi seksuolożka Agata Stola
Spotkania Żyć „inaczej”, nie znaczy „gorzej”. O filmie „Razem z przypadku” rozmawiamy z macedońskim reżyserem Goranem Stolevskim
Wywiady Wieśniaczka i feministka? To się nie wyklucza – przekonuje Kamila Grudniewska, aktywistka i współzałożycielka Fundacji Edukacji i Aktywizacji Społecznej
Spotkania Kobieca siła według Rose Glass. O „Love Lies Bleeding”, nowym thrillerze z Kristen Stewart, rozmawiamy z reżyserką filmu
Muzyka Ma 60 lat, od dziesięciu żyje w celibacie. „Skończyłem z romansami, czekam na bratnią duszę” – mówi Lenny Kravitz
Moda Rajstopy do sandałów – modowe faux pas czy nowy trend? Nieoczekiwany duet podbija wybiegi i ulice
Moda Reprezentację Włoch ubierze Armani, Francuska będzie nosić haute couture. Czy Igrzyska Olimpijskie w Paryżu będą rewią mody?
Moda Tego lata nosimy się jak ekscentryczna ciocia. „Chic Desert Aunt” to najwygodniejszy styl na upały według stylistki gwiazd
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Podcasty „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 3: To obrzydliwe słowo na „p”. Czyli rzecz o perfekcjonizmie
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Serniczek z serków homogeniozowanych z galaretką z kompotu wiśniowego Kuchnia Serniczek z serków homogeniozowanych z galaretką z kompotu wiśniowego bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiserki homogenizowane o smaku waniliowym 3 małe kubeczki kompot z wiśni albo sok z wisni 250 mlwiśnie wydrylowane 1 szklankabiały rum 100 mlrodzynki 2 łyżkiskórka otarta z pomarańczy 1/4 skórki pomarańczyżelatyna 4 łyżeczkiświeże listki mięty kilka sztukSposób przygotowaniaRodzynki i wiśnie z kompotu moczymy w rumie około pół godziny. Ścieramy skórkę z pomarańczy na tarce. Następnie rozpuszczamy żelatynę 1/2 szklanki gorącej wody. Dobrze mieszamy. Studzimy i łączymy z 3 serkami oraz rodzynkami i skórką z pomarańczy. Serki z rozpuszczoną żelatyną wlewamy do miseczek (starcza na 3 miseczki). Podczas gdy masa tężeje, rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w szklance gorącego kompotu/soku. Dobrze mieszamy i studzimy. Dodajemy do tej galaretki wiśnie.Gotową galaretkę wlewamy na wierzch salaterek w których od kilkunastu minut tężeje serek. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie dno salaterki z deserem zanurzamy w gorącej wodzie na 2 sekundy i wykładamy deser na talerz. (moczenie salaterki w gorącej wodzie pomaga przy wyciąganiu serka z naczynia). Można pomóc sobie nożem. Deser dekorujemy listkami mięty, wisienkami oraz kompotem. Podsumowanie przepisuPomysł na pyszny deser ala sernik na zimno. Do tego deseru wykorzystałam kompot z wiśni, który został mi z niedzielnego obiadu. Ale można zastosować z sok z wiśni. Dzięki rodzynkom i skórce pomarańczowej miałam wrażenie, że jem sernik wiedeński ale w wersji na zimno :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?