Psychologia Nieobecny ojciec – jak wpływa na ciebie po latach? 4 cechy dorosłych zaniedbanych przez ojca w dzieciństwie
Psychologia Pielęgniarka z 20-letnim stażem pracy w hospicjum ujawnia: 4 rzeczy, których ludzie najczęściej żałują na łożu śmierci
Psychologia Coś dziwnego dzieje się z osobami używającymi dużo ChataGPT. Naukowcy odkryli u nich niepokojące objawy
Wywiady "Pielęgnacja skóry to inwestycja w siebie". Rozmowa z Pauliną Andrycz, Globalną Dyrektor Komunikacji Medycznej marki Vichy
Spotkania Sarah Jessica Parker kończy 60 lat – jej szczere słowa o starzeniu to inspiracja dla nas wszystkich
Filmy Fani „The Bear” oszaleją na punkcie tego filmu. „Apetyt na więcej. La Cocina” to prawdziwa kinowa uczta
Filmy Twórca nagrodzonego Oscarem dokumentu „Nie chcemy innej ziemi” pobity i zatrzymany przez izraelską armię. „Nie ma po nim śladu”
Kolekcje Tak wygląda kolekcja Magda Butrym x H&M. Znamy ceny ubrań, które Polka zaprojektowała dla szwedzkiej sieciówki
Moda 5 par sneakersów, które zdominują sezon wiosna–lato 2025. Od minimalistycznych klasyków po modele dla odważnych
Moda Takie torebki będziemy nosić wiosną 2025. 5 modeli, które robią furorę na ulicach Paryża i Nowego Jorku
Pielęgnacja Te lekkie i nieobciążające produkty odmienią twoją pielęgnację. 7 kosmetyków naturalnych, które polecamy na wiosnę
Horoskop Te trzy znaki zodiaku znają się na ludziach lepiej niż inni. Mają unikalny dar łączenia intuicji z intelektem
Styl Życia Czy perfekcyjny świat Instagrama to droga do depresji? Ekspert wyjaśnia, co tak naprawdę rujnuje nasze życie
Horoskop Zaćmienie Słońca w nowiu Księżyca w Baranie już 29 marca! Szykuj się na długoterminowe zmiany
WIDEO „Miłość to jest działanie”. Czy mamy wpływ na to, kogo kochamy? | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 6
WIDEO „Cały pakiet się liczy. Nie tylko: ty i ja”. O związkach długodystansowych | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 5
WIDEO „Brak ojca to też wzorzec”. Krzysztof Zalewski o trudnej relacji ze swoim tatą | „Bliski kadr”, odc. 9
WIDEO Z kamerą w atelier projektantki: Gosia Baczyńska świętuje 25-lecie powstania pierwszej kolekcji
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Zupa szpinakowa z wasabi i mleczkiem kokosowym Kuchnia Zupa szpinakowa z wasabi i mleczkiem kokosowym bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiszpinak (świeży albo mrożony) 500 gbulion z włoszczyzny 1 lczosnek 2 ząbkimleczko kokosowe pół szklankipasta wasabi 2 łyzkiprażone płatki migdałów 1 garśćsól, pieprz do smakugałka muszkatołowa do smakuSposób przygotowaniaDo gotującego się bulionu wrzucamy szpinak, gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem, gałką. Połowę zupy miksujemy. Następnie łączymy z resztą zupy niezmiksowanej. Dodajemy wasabi. Na sam koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez krótka chwilę. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni aż zmienią się na złoty kolor. Podajemy z zupą. Rada: Zupa świetnie smakuje też ze smażonym kurczakiem oraz gotowanym jajkiem albo makaronem.Podsumowanie przepisuSzpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera najwięcej składników mineralnych oraz witamin. W swoim składzie ma rekordową ilość żelaza i witaminy C! :) Uwielbiam tę zupę dzięki ostrości boskiego wasabi :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste
3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem