Psychologia Gabor Maté – lekarz schorowanych dusz. 10 cytatów słynnego terapeuty, które otwierają oczy
Seks Jak rozbudzić namiętność? O tym, na czym polega pożądanie responsywne, mówi seksuolożka Agata Stola
Spotkania Żyć „inaczej”, nie znaczy „gorzej”. O filmie „Razem z przypadku” rozmawiamy z macedońskim reżyserem Goranem Stolevskim
Wywiady Wieśniaczka i feministka? To się nie wyklucza – przekonuje Kamila Grudniewska, aktywistka i współzałożycielka Fundacji Edukacji i Aktywizacji Społecznej
Spotkania Kobieca siła według Rose Glass. O „Love Lies Bleeding”, nowym thrillerze z Kristen Stewart, rozmawiamy z reżyserką filmu
Muzyka Ma 60 lat, od dziesięciu żyje w celibacie. „Skończyłem z romansami, czekam na bratnią duszę” – mówi Lenny Kravitz
Moda Rajstopy do sandałów – modowe faux pas czy nowy trend? Nieoczekiwany duet podbija wybiegi i ulice
Moda Reprezentację Włoch ubierze Armani, Francuska będzie nosić haute couture. Czy Igrzyska Olimpijskie w Paryżu będą rewią mody?
Moda Tego lata nosimy się jak ekscentryczna ciocia. „Chic Desert Aunt” to najwygodniejszy styl na upały według stylistki gwiazd
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Podcasty „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 3: To obrzydliwe słowo na „p”. Czyli rzecz o perfekcjonizmie
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Zupa rzeżuszanka Kuchnia Zupa rzeżuszanka bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikirzeżucha 3 garści + do dekoracjikoperek 1 wiązankaseler naciowy 1 szt.czosnek 2 ząbkipietruszka - korzeń 1 szt.mąka pszenna 1 łyżkaliście laurowe 2 szt.bulion z wędzonego boczku 1 lświeży tymianek 1 łyżkaoliwa z oliwek do smażenia tarty chrzan 1 łyżkaserwatka, opcjonalnie śmietanka kremówka 100 mlcebulki dymki 5 szt.szczypiorek 1 pęczekjajka ugotowane na twardo 1 jajko na 1 osobęSposób przygotowaniaW rondlu na oliwie zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę wraz z posiekaną cebulką i pokrojonym szczypiorkiem oraz listkami laurowymi. Dodać pokrojony w cienkie plasterki seler naciowy i dusić na małym ogniu. Następnie dodać drobno pokrojoną pietruszkę oraz rzeżuchę. Dusić dalej aż wszystko zmięknie. Dodać przesianą mąkę i zamieszać. Wlać bulion i zagotować a następnie dodać posiekany tymianek, sól i pieprz oraz chrzan. Dobrze zamieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Jak zupa będzie gotowa zabielić śmietanką albo serwatką. Zupę można podawać w podgrzanym w piekarniku chlebku (może być ciabatta) z ugotowanym na twardo jajkiem oraz z posypaną na wierzchu rzeżuchą. Podsumowanie przepisuRZEŻUSZANKA...jak to wdzięcznie brzmi :) nie uwierzycie, ale jest to oryginalna włoska zupa podawana zimą lub wiosną, której głównym składnikiem jest... rzeżucha, spożywana na ciepło lub na zimno :) Postanowiłam do zupy dodać kilka polskich akcentów takich jak: śmietana/serwatka, bulion na boczku, chrzan oraz sposób podania z jajkiem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?