Psychologia Gabor Maté – lekarz schorowanych dusz. 10 cytatów słynnego terapeuty, które otwierają oczy
Seks Jak rozbudzić namiętność? O tym, na czym polega pożądanie responsywne, mówi seksuolożka Agata Stola
Spotkania Żyć „inaczej”, nie znaczy „gorzej”. O filmie „Razem z przypadku” rozmawiamy z macedońskim reżyserem Goranem Stolevskim
Wywiady Wieśniaczka i feministka? To się nie wyklucza – przekonuje Kamila Grudniewska, aktywistka i współzałożycielka Fundacji Edukacji i Aktywizacji Społecznej
Spotkania Kobieca siła według Rose Glass. O „Love Lies Bleeding”, nowym thrillerze z Kristen Stewart, rozmawiamy z reżyserką filmu
Muzyka Ma 60 lat, od dziesięciu żyje w celibacie. „Skończyłem z romansami, czekam na bratnią duszę” – mówi Lenny Kravitz
Moda Rajstopy do sandałów – modowe faux pas czy nowy trend? Nieoczekiwany duet podbija wybiegi i ulice
Moda Reprezentację Włoch ubierze Armani, Francuska będzie nosić haute couture. Czy Igrzyska Olimpijskie w Paryżu będą rewią mody?
Moda Tego lata nosimy się jak ekscentryczna ciocia. „Chic Desert Aunt” to najwygodniejszy styl na upały według stylistki gwiazd
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Podcasty „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 3: To obrzydliwe słowo na „p”. Czyli rzecz o perfekcjonizmie
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Pasta z awokado z dzikim czosnkiem podany w łupinach Kuchnia Pasta z awokado z dzikim czosnkiem podany w łupinach bon.appetit.malgorzaty 30 kwietnia 2013 Składnikidojrzałe awokado 2 szt.jajka ugotowane na twardo 5 szt.serki camembert 2 szt.duży ogórek konserwowy 1 szt.zielone oliwki z zalewy bez pestek 1 mały słoiczekczosnek niedźwiedzi kilka liścisok z cytryny 1/2 cytrynyplasterki cytryny i szczypiorek do dekoracji pieprz do smakuSposób przygotowaniaMiąższ awokado wydrążamy z łupin. Jajka ścieramy na tarce. Do awokado dodajemy jajka oraz camemberty. Dokładnie ze sobą mieszamy na gładką masę przy pomocy ręcznego blendera. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Ogórek, czosnek oraz oliwki drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, Doprawiamy pieprzem. Pastę podajemy w łupinach od awokado. Dekorujemy cząstkami cytryny oraz oliwkami i szczypiorkiem. Całość jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny. Pastę podajemy z tostami. Podsumowanie przepisuW moim ogrodzie rozrósł się dziki czosnek. Zasadziła się go 2 lata temu i co roku pięknie wyrasta. Grzechem byłoby go nie wykorzystywać w różnych potrawach. Przedstawiam przystawkę: pastę z awokado. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?