Relacje Dlaczego dorosłe dzieci i rodzice nie potrafią się dogadać? Terapeutka rodzinna wskazuje 4 kluczowe przyczyny
Psychologia Jak wykorzystać stres na swoją korzyść? 7 sprawdzonych sposobów od byłego więźnia, dziś cenionego eksperta od zdrowia psychicznego
Spotkania Lenny Kravitz podał swoją receptę na dobre i szczęśliwe życie. Tak 60-letni muzyk dba o wewnętrzny spokój
Sztuka „Po tym wszystkim już nigdy nie będziesz sobą”. Wystawę Joanny Ambroz będzie można zobaczyć w Warszawie
Filmy Mistrz Sorrentino znowu czaruje. „Bogini Partenope” to zachwycające arcydzieło o pięknie, miłości i wolności
Seriale „Stracisz zmysły i poczucie rzeczywistości” – serial „Czarne lustro” powraca z 7. sezonem. Zobacz zwiastun nowych odcinków
Moda To koniec pewnej epoki. Donatella Versace po 30 latach ustępuje ze stanowiska dyrektorki kreatywnej Versace
Pielęgnacja Te lekkie i nieobciążające produkty odmienią twoją pielęgnację. 7 kosmetyków naturalnych, które polecamy na wiosnę
Perfumy Wiśniowe perfumy największym trendem sezonu. 6 kuszących zapachów, które sprawią, że nie przejdziesz niezauważona
Włosy Baby bangs powracają. Sprawdź, jak nosić klasyczną grzywkę Audrey Hepburn w nowoczesnym wydaniu
WIDEO „Cały pakiet się liczy. Nie tylko: ty i ja”. O związkach długodystansowych | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 5
WIDEO „Brak ojca to też wzorzec”. Krzysztof Zalewski o trudnej relacji ze swoim tatą | „Bliski kadr”, odc. 9
WIDEO Z kamerą w atelier projektantki: Gosia Baczyńska świętuje 25-lecie powstania pierwszej kolekcji
WIDEO „Jak mi jest ze sobą?”. Magdalena Chorzewska o pytaniach, które rozwijają inteligencję emocjonalną | „Bliski kadr”, odc. 8
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem Kuchnia Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem bon.appetit.malgorzaty 5 maja 2013 Zobacz galerię 3 zdjęcia Składnikikasza gryczana 2 szklankiłosoś wędzony w plastrach 150 ggęsty jogurt naturalny 100 mltarty parmezan (lub inny twardy ser) 2 łyżkijajko 1 szt.świeży szpinak kilka listkówpieprz, sól, do smakucytryna 1 szt.olej do smażeniaSposób przygotowaniaKaszę gotujemy w osolonym wrzątku wg instrukcji z opakowania producenta. Następnie kaszę mieszamy z 1 jajkiem i tartym parmezanem. Rozgrzewamy olej na patelni po czym smażymy po 1 łyżce kaszy z obu stron. Gotowe placuszki układamy na papierowym ręczniku żeby pozbyć się nadmiaru oleju oraz studzimy. Następnie dorabiamy kleksy z jogurtu, układamy liście szpinaku albo koperek oraz plasterek wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy plasterkami cytryny. Placki można także upiec w piekarniku - jest wtedy mniejszy problem z przewracaniem na drugą stronę, bo w piekarniku pieką się od razu z obu stron.Podsumowanie przepisuCo robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki :D dodatki do placków można dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste
3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem