Psychologia Gabor Maté – lekarz schorowanych dusz. 10 cytatów słynnego terapeuty, które otwierają oczy
Seks Jak rozbudzić namiętność? O tym, na czym polega pożądanie responsywne, mówi seksuolożka Agata Stola
Spotkania Żyć „inaczej”, nie znaczy „gorzej”. O filmie „Razem z przypadku” rozmawiamy z macedońskim reżyserem Goranem Stolevskim
Wywiady Wieśniaczka i feministka? To się nie wyklucza – przekonuje Kamila Grudniewska, aktywistka i współzałożycielka Fundacji Edukacji i Aktywizacji Społecznej
Spotkania Kobieca siła według Rose Glass. O „Love Lies Bleeding”, nowym thrillerze z Kristen Stewart, rozmawiamy z reżyserką filmu
Muzyka Ma 60 lat, od dziesięciu żyje w celibacie. „Skończyłem z romansami, czekam na bratnią duszę” – mówi Lenny Kravitz
Moda Rajstopy do sandałów – modowe faux pas czy nowy trend? Nieoczekiwany duet podbija wybiegi i ulice
Moda Reprezentację Włoch ubierze Armani, Francuska będzie nosić haute couture. Czy Igrzyska Olimpijskie w Paryżu będą rewią mody?
Moda Tego lata nosimy się jak ekscentryczna ciocia. „Chic Desert Aunt” to najwygodniejszy styl na upały według stylistki gwiazd
WIDEO „Kultura i inne przyjemności”. O Festiwalu BNP Paribas Dwa Brzegi oraz o dzieleniu się własnym życiowym doświadczeniem rozmawiamy z Grażyną Torbicką
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. O syndromie DDA i lekceważeniu problemu alkoholowego przez polityków
WIDEO „W strefie komfortu”. „Jestem typem kierowniczki: zaradna i skuteczna”. Rozmowa z Magdaleną Boczarską
Podcasty „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 3: To obrzydliwe słowo na „p”. Czyli rzecz o perfekcjonizmie
Podcasty Podcast „Przerwa na kawę z Kasią Miller”, sezon 5, odc. 1: Coraz mniej iluzji. O plusach i minusach starzenia się
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem Kuchnia Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem bon.appetit.malgorzaty 5 maja 2013 Zobacz galerię 3 zdjęcia Składnikikasza gryczana 2 szklankiłosoś wędzony w plastrach 150 ggęsty jogurt naturalny 100 mltarty parmezan (lub inny twardy ser) 2 łyżkijajko 1 szt.świeży szpinak kilka listkówpieprz, sól, do smakucytryna 1 szt.olej do smażeniaSposób przygotowaniaKaszę gotujemy w osolonym wrzątku wg instrukcji z opakowania producenta. Następnie kaszę mieszamy z 1 jajkiem i tartym parmezanem. Rozgrzewamy olej na patelni po czym smażymy po 1 łyżce kaszy z obu stron. Gotowe placuszki układamy na papierowym ręczniku żeby pozbyć się nadmiaru oleju oraz studzimy. Następnie dorabiamy kleksy z jogurtu, układamy liście szpinaku albo koperek oraz plasterek wędzonego łososia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dekorujemy plasterkami cytryny. Placki można także upiec w piekarniku - jest wtedy mniejszy problem z przewracaniem na drugą stronę, bo w piekarniku pieką się od razu z obu stron.Podsumowanie przepisuCo robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki :D dodatki do placków można dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?