Składniki
- dorada 2 sztuki
- skórka starta z cytryny
- kilka plasterków cytryny
- ząbek czosnku 1
- natka pietruszki 1
- natki koperku 1/3
- świeże oregano garść
- świeża bazylia garść
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Ryby umyć, oczyścić i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, a
do środka wkładamy zioła, pokrojoną cytrynę oraz pokrojony w plasterki czosnek.
Następnie startą skórką z cytryny posypać wierzch ryby i wstawić do piekarnika nagrzanego
do temperatury 200 stopni i piec ok. 20 min.Smacznego.
Podsumowanie przepisu
Uwielbiam ryby. Te małe i te duże.
Mogłabym jeść je codziennie na obiad czy kolację.
Im prościej przyrządzone tym lepiej. Tak niewiele im potrzeba do dobrego smaku - świeże zioła, czosnek i cytrynka.
Tyle wystarczy do szczęścia.