1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Pasta kanapkowa z fasoli

Pasta kanapkowa z fasoli

123rf.com
123rf.com
Jeśli brak ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie nowych smaków do codziennego menu.

Pasty kanapkowe i masła smakowe są doskonałą alternatywą dla popularnych kanapek z wędliną, serem czy dżemem. Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki. Pomysłów na niebanalne smarowidła jest całe mnóstwo - oto przepis na pastę z fasoli.

Składniki
1 puszka białej fasoli 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju 1 cebula sól Miks przypraw np. marki Kamis: 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego, chili, kminek, majeranek
Sposób przygotowania
Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i olejem. Dodaj drobno posiekaną, podsmażoną na złoty kolor cebulę. Dopraw kminkiem, majerankiem, pieprzem i solą. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze