Grupa krwi a dieta

123rf.com
grupa krwi a dieta

Jak obiecuje twórca własnej filozofii odżywiania, dr Peter J. D’Adamo, gdy wymieciemy z organizmu resztki toksyn po latach ulegania niezdrowym nawykom, wzrośnie odporność organizmu i wróci życiowa energia. Nie jest to więc kilkutygodniowa czy kilkumiesięczna dieta, ale sposób odżywiania na resztę życia.

Genetyczny kod

To, co służy jednemu, w przypadku drugiego sieje w organizmie spustoszenie. Niewłaściwe nawyki żywieniowe, pośpiech, lekkomyślność w dobieraniu składników i zamknięcie się na sygnały wysyłane przez nasze ciało sprawiają, że zaśmiecamy się toksynami i odpadkami przemiany materii, w konsekwencji źle się czujemy, chorujemy. „Wierzyłem, że na ziemi nie ma dwóch osób, które byłyby identyczne: dwóch osób o takich samych odciskach palców, zarysie ust lub brzmieniu głosu” – pisał James D’Adamo, ojciec Petera, autora książki będącej efektem badań dwóch pokoleń. Na podstawie spostrzeżenia ojca syn doszedł do wniosku, że nie ma żadnego logicznego powodu, dla którego różni ludzie powinni jeść takie same pokarmy: „Stało się dla mnie jasne, że skoro każdy mieści się w niepowtarzalnym ciele o różnej sile, słabości i upodobaniu do określonego jedzenia, to jedynym sposobem na zachowanie zdrowia lub leczenie choroby jest dostosowanie się do specyficznych potrzeb każdego pacjenta”.

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu SENS

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »

Otrzymujesz tę wiadomość ponieważ Twój adres został zapisany w naszej bazie osób zainteresowanych informacjami z Wydawnictwa Zwierciadło. aby nie otrzymywać wiadomości z grupy mailingowej Zwierciadlo.pl, wypisz się z niej, odwiedzając ten link