Usunąć skórę z kurczaka, włożyć mięso do miski, zalać je wodą z sokiem z 2 cytryn, przykryć folią i odstawić na godzinę. Poszatkować cebulę i seler naciowy, obrane marchewki pokroić w plasterki. Na głębokiej patelni zeszklić cebulę, dodać marchew, seler i pokrojoną w kawałki paprykę.
Smażyć 7–8 min, mieszając. W osobnym rondlu, na oliwie z imbirem i chili, podsmażyć wyjętego z wody i osuszonego kurczaka. Gdy będzie lekko brązowy, wyjąć. Do tłuszczu, który został po podsmażaniu kurczaka, dodać mąkę, a także – stopniowo i ciągle mieszając – białe wino.
Gdy alkohol odparuje, dodać bulion i gotować około 5 min. Do rondla ponownie włożyć kurczaka, dodać warzywa z patelni oraz groszek, przykryć i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C około 1,5 godz.