1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym

Bakalland
Bakalland

Kiedy z nieba leje się żar, zwykle nie mamy ochoty na gotowanie i spożywanie kalorycznych dań. Dlatego doskonałym pomysłem na walkę z upałem jest przygotowanie chłodnika, czyli zupy, która idealnie nadaje się na letnie dni.

Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami  włoskimi Chandler.

Składniki

  • 2 szklanki porzeczek
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 100 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania

Porzeczki myjemy i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na małym ogniu przez chwilę, a następnie dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wywar studzimy i blendujemy na gładką masę. Przed podaniem dodajemy do zupy mleczko kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. Zupa najlepiej smakuje schłodzona.

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze