1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sylwestrowe wrapy z pieczoną papryką

Opakowanie pszennych tortilli 2 piersi z kurczaka Sałata rzymska 1 kg czerwonych papryk Świeży tymianek Świeży rozmaryn 1 posiekany w plasterki ząbek czosnku Oliwa z wytłoczyn z oliwek

Dzień wcześniej marynujemy kurczaka w tymianku, rozmarynie oraz oliwie i wkładamy do lodówki. Papryki pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 C. Po wyjęciu przekładamy do plastikowego woreczka, zawiązujemy i odstawiamy do wystygnięcia (ułatwi to nam zdjęcie skóry). Kurczaka wyjmujemy z marynaty i smażymy. Tortille rozkładamy na desce do krojenia. Na każdą kładziemy ostudzonego kurczaka, obraną paprykę oraz sałatę rzymską po czym zawijamy. Przed imprezą sylwestrową każdego wrapa przekrajamy na pół.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze