1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Kandyzowane jabłka

Kandyzowane jabłka

6 jabłek 4 szklanki cukru 1,5 szklanki cukru 2 łyżki octu winnego 6 patyczków do lodów

6 jabłek

4 szklanki cukru

1,5 szklanki cukru

2 łyżki octu winnego

6 patyczków do lodów W rondlu mieszamy wodę, cukier i ocet. Wstawiamy na bardzo mały ogień. Uważamy aby cukier się nie skarmelizował. Gdy cukier rozpuści się zdejmujemy rondel z ognia. Patyczki wbijamy w jabłka i zamaczamy je po kolej w glazurze cukrowej. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia. Aby urozmaicić imprezę jabłka można obtoczyć w kolorowych jadalnych ozdobach.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze