1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Poncz

Składniki na 4 porcje: 3/4 szklanki esencji herbacianej, 1/2 l słodkiego czerwonego wina, 1/2 l wytrawnego białego wina, sok z połowy cytryny, skórka cytrynowa, 3 łyżki cukru. Czas przygotowania: 10 min

Wlać oba wina do emaliowanego rondla. Dodać cukier i esencję herbacianą.

Podgrzewać tak długo, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i startą skórkę.

Podawać w szklanym naczyniu na ciepło lub na zimno.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze