1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Wędzona ryba w galarecie

Wędzona ryba w galarecie

123rf.com
Składniki dla 4-6 osób:300 g wędzonej makreli, 50 ml śmietany 18 %, 1 łyżka posiekanego koperku, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 1 mała drobno posiekana cebula, 500 ml klarownego bulionu rybnego, żelatyna, sól i pieprz

Wędzoną makrelę nacinamy wzdłuż kręgosłupa, zdejmujemy skórę i dokładnie obieramy z mięsa. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Chłodny bulion mieszamy z koperkiem i żelatyną (wedle opisu na opakowaniu). Pastę rybną przekładamy do małych, przezroczystych miseczek i zalewamy bulionem z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze