Psychologia Od nich nigdy nie usłyszysz „dziękuję”. 6 prostych strategii na radzenie sobie z niewdzięcznikami
Psychologia Jak uczyć młodych ludzi radzić sobie z porażką? Pytamy Darię Abramowicz, psycholożkę Igi Świątek
Wywiady Bartosz Gelner: „Fajnie, jak ludzie chcą gadać o czymś, co zrobiłeś, a nie tylko przerzucają się: »A widziałeś to?«. »Widziałem, a widziałeś tamto?«”
Spotkania Dick Van Dyke skończył właśnie 100 lat. Gwiazdor podzielił się swoim przepisem na długie i zdrowe życie
Filmy Ten film z oscarową obsadą to najbardziej wzruszająca propozycja Netflixa na święta. „Płakałam przez cały seans”
Filmy Starcie hollywoodzkich tytanów. Konflikt Tarantino vs Dano zapoczątkował zjawisko „reverse-cancellation”
Moda Botki z kopytem, przekłute kolczykiem szpilki. „Freaky shoes” to najdziwniejszy (i najmodniejszy) trend sezonu
Makijaż Kelly Rutherford wciąż używa tego samego podkładu co w czasach „Plotkary”. Jej kosmetyczka to hołd dla francuskiego minimalizmu
Perfumy Perfumy na zimę pełne ciepła, elegancji i wyrafinowania. Wybrałam 5 kompozycji, które skradną uwagę każdego
Makijaż 6 kultowych francuskich szminek, których kolor pasuje każdemu. Od luksusowych ikon po niedrogie perełki z drogerii
Zdrowie Mózg dojrzewa o wiele dłużej, niż sądzono. Sięganie po używki przed ukończeniem tego wieku grozi katastrofalnymi skutkami
WIDEO „Potrafiłem być wierny kochance”. Maciej Maleńczuk o wojnie płci, kobiecej perfidii i starości | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc.9
WIDEO „Przewalać czas na zebraniach dla 10 osób za 100 tys. to wolno”. Czy w pracy liczy się tylko ego? | „zaTASKowani 2”, odc. 12
WIDEO „Wmawia się nam, że mamy znać odpowiedź na każde pytanie”. Dr Agnieszka Kozak o tym, że jedno słowo może nas zamrozić na lata | Szkoła zaufania odc. 1
WIDEO „Większe ryzyko raka piersi jest, gdy kobieta pije dwa kieliszki wina dziennie”. Doktor Tadeusz Oleszczuk o tzw. złotej zasadzie przy HTM | „Jak zdrowie”, odc. 11
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Kuchnia Nie znała języka, nie miała pojęcia o uprawie cytrusów. Dziś wraz z mężem prowadzi gospodarstwo na Sycylii Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Rozdano „kulinarne Oscary”. Oto najlepsze restauracje na świecie i w Polsce w 2025 roku Agata Lipiec
Kuchnia „Chcę, żeby przy greckim jedzeniu Polacy mogli zatrzymać się na chwilę i nacieszyć życiem”. Rozmowa z Teo Vafidisem, greckim szefem kuchni Alicja Szewczyk
Kuchnia Wszyscy chcą gotować jak Nadia Caterina Munno. Poznaj Pasta Queen! Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Wyjątkowy grywalizacyjny program lojalnościowy w polskim sektorze szybkich dostaw. Wolt wprowadza Wolt Rewards
Kuchnia Włoska kuchnia z polskim twistem. Ewa Szczęsna, znana influencerka kulinarna, zdradza sekrety swojej kuchni Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia „Kocham nostalgię gastronomiczną”. Rozmawiamy ze współtwórcą i gospodarzem JOEL Sharing Concept Joanna Olekszyk
Kuchnia Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia Dietetyczne śniadanie: zdrowe, smaczne i szybkie pomysły na dobry początek dnia Patrycja Klikowska
Kuchnia Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco” Angelika Kucińska
Kuchnia Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste Agata Lipiec
Kuchnia Shiitake zamiast borowików? Tradycyjne potrawy można przygotować inaczej niż zwykle Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem Jamie Oliver
Kuchnia Jak smakują dziś jabłka? Z których zrobić szarlotkę, a z których cydr? Rozmowa z sadownikami Izabela Nowakowska-Teofilak
Kuchnia 5 przypraw, które warto dodać do kawy – poprawiają smak napoju i mają liczne właściwości zdrowotne Klaudia Mizerska
Kuchnia Pumpkin Spice Latte – jesień zamknięta w filiżance. Wypróbuj przepis na domową wersję aromatycznej dyniowej kawy Klaudia Mizerska
Kuchnia Najmocniejszy blender ręczny Bosch – zobacz, co potrafi wielofunkcyjny ErgoMaster Serie 6 o mocy 1200 W!
Kuchnia Co przygotować na szybkie śniadanie? Sprawdzone pomysły dla tych, którzy są w ciągłym biegu Dominika Soćko
Kuchnia Wśród szparagów, sałaty i kwitnącej kolendry. Odwiedziliśmy Gospodarstwo rodziny Majlertów Izabela Nowakowska-Teofilak